MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

„Myszy” kąsały do samego końca. W nagrodę zdobyły cenny bonus

„Myszy” kąsały do samego końca. W nagrodę zdobyły cenny bonus

Czas na jednookiego pirata! Hussar rzuca wyzwanie strasznemu Dagestańczykowi. Masakra

TYLKO U NAS
Czas na jednookiego pirata! Hussar rzuca wyzwanie strasznemu Dagestańczykowi. Masakra

Polecamy

Latem możesz mieć niedobór tych 2 witamin. Sprawdź, jak go uzupełniać

Latem możesz mieć niedobór tych 2 witamin. Sprawdź, jak go uzupełniać

Popularny i zdrowy napój może zniszczyć twoje zęby. Dentysta ostrzega

O TYM SIĘ MÓWI
Popularny i zdrowy napój może zniszczyć twoje zęby. Dentysta ostrzega

Najlepszy prezent dla taty to zdrowie. Te badania powinien wykonywać każdy mężczyzna

Najlepszy prezent dla taty to zdrowie. Te badania powinien wykonywać każdy mężczyzna