MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 9.06 w Świdnicy

NOWE
Przegląd tygodnia od 9.06 w Świdnicy

Tygodniowy przegląd prasy w Tczewie, (9.06-15.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Tczewie, (9.06-15.06.2024)

Polecamy

Jak zrobić perfekcyjną bułkę tartą? Jeden trik sprawia, że jest rumiana i chrupiąca

Jak zrobić perfekcyjną bułkę tartą? Jeden trik sprawia, że jest rumiana i chrupiąca

Zostań superbohaterem i ratuj ludzkie życie! To musisz wiedzieć o oddawaniu krwi

Zostań superbohaterem i ratuj ludzkie życie! To musisz wiedzieć o oddawaniu krwi

To prawdziwa zmora Polaków na urlopie. Czego obawiamy się podczas wakacji?

To prawdziwa zmora Polaków na urlopie. Czego obawiamy się podczas wakacji?